Сладки без захар с брашно от рожков

Суровото (бяло) брашно от рожков е сладко на вкус и често се използва за подсладител, за разлика от опеченото (кафяво), което се използва като заместител на какао. Тъй като правя сладки с брашно от рожков за първи път, ме беше страх да се доверя само на неговата сладост, затова прибавих 3 с.л. мед. Струва ми се, че сладките щяха да се получат и без добавянето на мед,  но в крайна сметка какви сладки са, ако не са сладки. :)



Продукти:
2 яйца
3 с.л. мед
1 к.л. семена от ванилия
1 с.л. канела
кората на 1 лимон
1 ч.л. джинджифил
125 г масло (разтопено)
ок. 350 г брашно от рожков (сурово)
1 бакпулвер

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и меда, докато меда се разтвори в тях. Прибавете стопеното масло, кората на лимона, канелата, ванилията и джинджифила. Разбъркайте добре. Прибавете на части брашното от рожков и бакпулвера, докато направите тесто. Ще получите леко ронливо тесто.
Разточете на около 1 см и изрежете фигурки с различни форми. Печете на 180 градуса около 10-12 мин.



По желание може да си направите глазура, да я оцветите и да украсите сладките. Аз умишлено не направих, за да не се изгуби ефекта на "без захар", нискокалоричност и диетичност, тъй като глазурата е главно пудра захар. Ако все пак решите да правите глазура, не слагайте мед, тъй като сладките ще станат твърде сладки.



Популярни рецепти