Проста и вкусна рецепта за свински котлети на фурна с бира

СВИНСКИ КОТЛЕТИ НА ФУРНА С БИРА

Ето една проста и вкусна рецепта за свински котлети на фурна с бира: Свински котлети на фурна с бира.

Съставки:

- 4 свински котлета (около 200-250 грама всеки)

- 1 бутилка бира (приблизително 330 мл)

- 2 скилидки чесън, ситно нарязани

- 2 супени лъжици сусамово масло (или зехтин)

- Сол и черен пипер на вкус

- Пресен розмарин за гарниране


Инструкции:

1. Подготовка на марината: В голяма купа смесете бирата, сусамовото масло и нарязания чесън. Подправете със сол и черен пипер по вкус.

2. Мариниране на котлетите: Поставете свинските котлети в марината и ги обръщайте няколко пъти, за да се покрият добре със сместа. Оставете ги да маринуват за поне 30 минути в хладилника. Ако имате време, може и за по-дълго, за да се насладите на по-дълбок вкус.

3. Печене на котлетите: Предварително загрейте фурната до 180 градуса Целзий. Извадете котлетите от марината и подредете ги в една плитка тава за печене. Полейте ги с малко от маринатата. Печете в предварително загрята фурна за около 25-30 минути, или докато котлетите се запекат добре и станат златисто-кафяви отгоре.

4. Поднасяне: Извадете котлетите от фурната и ги подредете на сервиращи чинии. Гарнирайте с пресен розмарин за допълнителен аромат.

5. Поднесете със страничен десерт: Свинските котлети на фурна с бира са прекрасно придружение на печен картоф или пресни зеленчуци, като спаржа или броколи.

свински котлет

Това е! Насладете се на сочни и ароматни свински котлети, приготвени с бира и печени във фурна. 


Да ви е вкусно!

Популярни рецепти