Торта с кокосов крем

Комбинацията от кокос, бял шоколад и амарето правят тази торта вълшебство!



Блат
Продукти
4 яйца
2 белтъка
200 г захар
1 ванилия
2 с.л. какао
1 ч.ч. олио
160 г ситно смлени бадеи
2 с.л. брашно
1 бакпулвер

Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията. Добавете олиото, след това какаото, бадемите и накрая брашното и бакпулвера, като не преставате да бъркате до получаването на хомогенна смес за кекс.
Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса около 15 минути, след това намалете/зключете и печете още 15 минути.

След като изстне малко блатът го разрежете на 2 парчета.

Крем:
300 г бял шоколад
150 г кокосови стърготини
400 мл животинска сметана (за готвене)
500 мл сметана за разбиване (животинска)
5 жълтъка
4 с.л. захар

Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците и захарта. Сложете шоколада със сметаната за готвене да се разтопи на водна баня. Когато се разтопи, добавете кокосовите стърготини и бъркайте изввестно време. Прибавете разбитите яйца и без да преставате да бъркате (може с миксер на бавна степен) оставете на котлона, докато от крема не започнат да излизат балончета. Вдигнете от огъня и оставете да се охлади.

Разбийте сметаната за разбиване. Смесете я вимателно с дървена лъжица към крема, докато се получи гладка, хомогенна смес.

Сглобяване:
Поставете единия блат на удобна за вас поставка или табла. Задължително ви трябва ринг около блата, който покрийте с хартия за печене. Може да използвате този от формата за печене. Сиропирайте с 30 мл амарето. Изсипете деблел слой от крема - повече от половината. Сложете втория блат. Сиропирайте и него с амарето. Изсипете останалия крем и сложете в хладилник да престои 1 нощ.

Декорирайте по ваш вкус.

Да ви е сладко.












Популярни рецепти