Лимонов сладолед


Знаете, че аз не се обезкуражавам от провала. Доказателство за това е моята рецепта за ОБЪРКАН КЕКС. Наложи ми се да направя този сладолед, след като бях провалила един крем за торта. Как го провалих ли? Лесно. :)
Не се тревожете за сладоледа, резултатът е зашеметяващ. В случая гордо можем да заявим, че грешката е вярна.
Продукти:
4 яйца
200 г захар
150 г крем-сирене
250 г маскарпоне
кората на 2 лимона
сокът на 1 лимон
2 г семена от ванилия или 1 с.л. и малко екстракт от ванилия
300 г заквасена сметана

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, захарта и ванилията. Прибавете кората от лимон, сиренето и маскарпонето, бъркайте до получаване на гладка смес. Накрая прибавяме сметаната, а след нея сока от лимон.
На водна баня "опечете" сместа с непрекъснато бъркане, като трябва да внимавате да не загреете крема твърде много. Би следвало спокойно да можете да го докоснете с пръст, без да ви изгаря или ако бръкнете с лъжица в него и прокарате пръст по нея, да остава следа. Ще получите гъст крем, но все пак не достатъчно гъст, за да го използвате в торта. (Eто къде идва сладоледа.)
Охладете крема, като сложите купата, в която се намира, в лед и вода и бъркайте до охлажането му на стайна температура.

Нарежете 150 г бял шоколад на парченца и ги смесете с крема. Изсипете в подходящ съд за фризер, разбъркайте шоколада и оставете да се замрази една нощ. Сервирайте със сезонни плодове, нарошен шоколад или ядки, или като ви хрумне! Преди да сервирате го извадете за известно време, за да отпусне.
П.С. Може да си го пазите за "кризини" случаи, така че да не трябва да си правите КРИЗИСНО шоколадово кремче.

Воала!

Популярни рецепти