Минипайчета с малини



За тестото:

250 гр бяло брашно
150 гр масло
2 с.л. захар
60-80 мл студна вода
1 жълтък за намазване

За крема
300 мл прясно мляко
100 мл течна сметана
4 с.л брашно
3 жълтъка
4-5 с.л захар, според вкуса
50 мл марсала
200 гр диви ягоди, малини или всякакъв друг плод по ваш избор
2 с.л нишесте
1 пакетче ванилова захар

От продуктите за тестото с ръце се омесва гладко тесто, което се увива в прозрачно фолио и се оставя да почине за 30 минути в хладилника.
2/3 от млякото се слагат да на котлона, заедно със сметаната. Останалата 1/3 се разбърква със захарта, брашното и жалтъците, след което при непрекъснато бъркане се прибавя към горещото мляко на котлона. Бърка се, докато крема се сгъсти, след което се маха от котлона и се оставя да се охлади. Добре измитите и подсушени плодове се поръсват 1 с.л захар, нишестето и ванилията. В дълбока тенджера се поставят на котлона заедно с марсалата, докато сместта се сгъсти. След като се охлади, се смесва с яйчно - млечния крем.

Вадите тестото от хладилника, разделяте го на 6 топки и всяка от тях разточвате на кръг, който да покрие дъното и стените на формичката. Излишното количество изрязвате с остър нож.
Формичките се пълнят с крем и се украсяват с лентички, които може да направите от изрезките. За допълнителен разкош, намазвате с жълтък и печете 30-40 мин при 180 градуса. След като изстинат, може да украсите пайчетата с плодове.

Популярни рецепти